Nätverksträffar 2020

 

Den 8 december samlades vi för årets sista nätverksträff.
 Gunilla T Jonsson gav oss en inblick i Mindfullness. Fokusmetoder, medveten närvaro och riktad uppmärksamhet. Vi fick två guidade övningar som gav oss inblick i vikten av att träna vår hjärna. Nyfikenheten för Mindfullness väcktes hos många av oss. Vi hoppas på att vi tillsammans med Gunilla kan erbjuda en fortsättning.
Vi tackar Floristhörnan Stationshuset för lånet av lokal samt god soppa och fika.
Vi var sex deltagare på plats och ca 10 via Teams.
Den 23 november genomförde vi vår första helt digitala nätverksträff
Henrik Wahlström från Brandfast delade med sig av sina kunskaper kring brandskydd och brandsäkerhet. Utrymningsvägar, branddörrar, brandvarnare och brandfiltar var några av de saker vi pratade om. Hur ser det ut på din arbetsplats? I ditt hem?
Vanligaste brandorsakerna i villor och lägenheter var tankeväckande. Visste du att skorstensbrand med drygt 30% och teknik/el med en bit över 10% är vanligast i villor medan torrkokning/matlagning toppar lägenhetsbrändernas statistik med dryga 30% och anlagda bränder är tvåa på drygt 10% 
Den 27 oktober träffades 17 glada Damer på Bro Hof Slott och avnjöt en härlig lunch.
Den 1 oktober  - höstens första nätverksträff gick av stapeln på Bro Park där Martin Sahlqvist från Sahlqvist Marknadsutveckling AB gav oss en fantastik genomgång av digital marknadsföring. I klarspråk delade han med sig av sina kunskaper kring digital marknadsföring.
Jag tror att vi alla gick därifrån inspirerade ochmed en betydligt bättre kunskap om tex varumärke, målgrupp, budskap, kommunikation mm.  Vilken kanal ska man använda och när? Hemsida, facebook, instagram, linkedIn mm. Vad är google adwords, google my business mm. Självklart fick i med oss en To do list 😊
Förutom ett stort tack till Martin och Sahlqvist Marknadsutveckling AB så tackar vi Bro Park för husrum och Bageri Mazarin för god mat och fika
 
Den 26 augusti hade vi en välbesökt nätverkslunch på Petjos Villa Skoga i Kungsängen 
Den 15 juni undervisade Kaarina Kranz oss i användandet av Teams 
 Den 9 juni hade vi sommaravslutning hemma hos vår ordförande Maria Brofalk. Förutom att bara umgås, njuta av det fina vädret och god mat från Bageri Mazarin fick vi även möjlighet att gratulera årets inspiratör Rasmus Vanagand och vinnaren av Damernas stora pris, Sofie Hedberg.
Läs mer om de nominerade och vinnarna till årets priser under Upplands-Brogalan 2020
Den 26 maj genomförda Kaarina Kranz och Iréne Seth en utbildning i Zoom - digitala möten

 

Den 20 maj träffades vi på Ladan vid Öråker Gård för nätverkslunch 
Den  3 april genomförde Damerna sitt första möte med digitala medverkande, pga Covid -19. Vi var ca 8 på plats hos BW Ekonomipartner i Kungsängenoch ca 6 via länk, trots strömavbrott i Bro. Var och en fick berätta hur de hade det, alla var påverkade men på på olika sätt. Tyvärr missade vi att ta en bild.
Viktigt att förbereda sig på det värsta men hoppas på det bästa. Alla, ja verkligen alla är beredda att kämpa in i kaklet. Vi vill veta: vad har ni alla för lösningar och kreativa förslag. Hur går ni vidare helt enkelt? Kommentera gärna med era lösningar.
Vi pratade också om vilken typ av möten vi behöver just nu?
Digital utbildning? Kreativ workshop? alla förslag välkomnas!
20 februari - Lärorik och viktig medlemsträff på Brandstationen! Stort tack till Tomas, Micke och Tommy som tog hand om oss! Nu vet vi mer om de vanligaste brandorsakerna, skillnaden på pulver-, skum- och kolsyresläckare, och hur viktigt det är att regelbundet testa våra brandvarnare.
 Vi fick provsläcka med pulversläckare och kolsyresläckare, använda brandfilt och se vad som händer om man försöker släcka brinnande matolja med vatten.
 En riktig toppenkväll! Tack alla som deltog😊
Café Nyfiket i Bro-huset är SFI-verksamhet där språkträning kombineras med praktiskt arbete. Målet med verksamheten är att deltagarna ska lära sig svenska och samtidigt få en arbetslivserfarenhet. Här hittar du bakelser, enklare luncher och sallader från Sverige och från andra delar av världen.
Den 17 februari nätverkslunchade vi påCafé Nyfiket i Bro 
Årsmötet 29 januari 2020
2019 års styrelse i Damernas vill tacka alla närvarande för ett trevligt och konstruktivt Årsmöte! Samtidigt vill styrelsen passa på att tacka Sussi Sjölander som så gästvänligt lät oss anordna årsmötet i hennes fina företagslokaler i Kungsängen på Cosmopharma och Ulla-Britt Mazarakis för den goda förtäringen från Mazarin konditori & bageri
Den nya styrelsen tackar för förtroendet och ser fram emot ett nytt härligt år med givande nätverkande tillsammans!
Den 20 januari träffades ett glatt gäng för att nätverka på Petjos i Kungsängen
© Copyright Damernas Affärsnätverk